De Menenpoort herinnert 6.928 Canadezen die in Vlaanderen tijdens WOI sneuvelden. Ze hebben geen gekend graf, werden niet geborgen of konden niet positief geïdentificeerd worden.

Het Passchendaele Museum geeft hen een tastbare plaats in het landschap.

Klik hier voor het geoportaal.

Klik hier voor de bijhorende digi-expo.

Deel unieke verhalen, brieven of beeldmateriaal van Canadese gesneuvelden via de interactieve kaart. Zo bouw je mee aan een platform voor nabestaanden, geïnte-resseerden, onderzoekers en musea.

Verken vijf thematische wandellussen dwars door de voormalige Canadese slagvelden. Onderweg maak je kennis met de Canadese jongens die hier langs iedere straat, op iedere hoek het leven lieten.

Passendaele Route – 8,3 km

Passendale Route – 6,3 km

Passendale Route – 6 km

Zillebeke Route 1916 – 7,5 km

Sint-Juliaan Route 1915 – 5,2 km

Klik hier voor het gebruikersreglement.

 

Meer weten?

Voor ons project Namen in het Landschap willen we ook graag de bewoners van Groot Zonnebeke en omgeving aan het woord laten. Zo proberen we de herinnering aan de oorlog bij de lokale bevolking levendig te houden. Tussen Ieper en Passendale kon een militair letterlijk in je achtertuin gesneuveld zijn. Doordat we een naam en verhaal koppelen aan een vertrouwde omgeving, kunnen we mensen aansporen om hun buurt op een andere manier te benaderen.

Op bezoek bij FC Passendale

Op bezoek bij Cross Roads Farm