Het Passchendaele Museum in Zonnebeke is klaar voor de paasvakantie. Kinderen tot 12 jaar kunnen er deelnemen aan de gratis paaszoektocht. Daarnaast ontdekken ze de nieuwe belevingsexpo ‘Passchendaele 1917’ en de nieuwe tijdelijke tentoonstelling ‘Echoes of War’. Het museum is tijdens de paasvakantie elke dag geopend.

2024_Beeld_Paaszoektocht

Paaszoektocht

Museumrat Maurice heeft een leuke paaszoektocht voorbereid. Van zaterdag 30 maart tot en met zondag 14 april kunnen kinderen tot 12 jaar deelnemen aan de zoektocht. Wie op het einde van zijn bezoek het verborgen woord heeft gevonden, ontvangt een lekkere verrassing. De paaszoektocht is inbegrepen in het toegangsticket voor het museum.

Familievriendelijk parcours

De jongste bezoekers kunnen nog steeds met Lisa, haar neefje Louis en museumratje Maurice op tocht doorheen het museum met een plooikaart en luisterspel op hun maat. De interactieve elementen doorheen de hele museumopstelling zorgen ervoor dat ook de kinderen geboeid kennismaken met dit stukje geschiedenis.

 

Nieuwe belevingsexpo ‘Passchendaele 1917’

De nieuwe belevingsexpo dient als een introductie tot de Slag bij Passendale. Krachtige visualisaties, op maat gemaakte muziek door Jef Neve en metershoge geprojecteerde historische beelden duiden chronologisch de Slag. Het is een totaalbeleving waarbij jong en oud volledig ondergedompeld worden in het verhaal en landschap van 1917.

 

Nieuwe tijdelijke tentoonstelling ‘Echoes of War’

De tijdelijke tentoonstelling ‘Echoes of War’ toont de rol van het landschap als getuige en drager van oorlogsverhalen. Deze tentoonstelling neemt bezoekers mee doorheen de geschiedenis van het landschap. Zo volgen ze, aan de hand van persoonsverhalen, de tocht van een gewone soldaat. ‘Echoes of War’ moedigt aan om het landschap rondom het museum te ontdekken na het bezoek.

2024_Immersive-Experience_Eric-Compernolle

Praktisch

Het Passchendaele Museum is tijdens de paasvakantie elke dag open van 10.00 tot 17.30 uur. Laatste toegang tot het museum om 16.30 uur.

Meer informatie en tickets kan je terugvinden op www.passchendaele.be. Gratis toegang voor kinderen tot en met zes jaar.

 

Categorieën: Nieuwsberichten