ErfgoedApp Landscape Voices
Trek met je klas als fietspeloton aan de hand van een educatieve fietsroute gericht op herinnerings- en erfgoededucatie door het landschap van Wereldoorlog 1 en unlock verborgen stemmen. Onderweg beleef je het historische landschap op een unieke en interactieve manier. Op bijzondere locaties zet je de fiets even aan de kant. Je denkt er na over dilemma’s en onderzoekt verschillende vormen van het herdenken. Op het einde van de fietstocht wacht er een verwerkingsopdracht waarmee je je eigen ‘stem’ het landschap instuurt.

Praktisch:
-Deze gratis educatieve fietsroute is geschikt voor alle graden van het secundair onderwijs (1ste graad ASO/TSO & 2de en 3de graad ASO/TSO/BSO).
-De fietstocht van 21 km start aan het Passchendaele Museum (Berten Pilstraat 5A, 8980 Zonnebeke) en duurt gemiddeld 3 uur.
-Alle opdrachten en locaties vind je op de ErfgoedApp.
-Download de leerkrachtenbundel hier voor meer info en alle instructies.
-Download de route (A en B) hier.

Dagpakket fietstocht en een bezoek aan het Passchendaele Museum:
Wens je deze gratis fietstocht te combineren met een bezoek aan ons museum? Dat kan!
-Reserveren voor een museumbezoek kan hier.
-Contacteer booking@passchendaele.be voor meer info over de fietsroute en/of een dagpakket.
Opgelet: Bij het museum kan u geen fietsen huren, als u geen eigen fietsen hebt, kan u ongetwijfeld terecht bij één van de  fietsverhuurders in de buurt. Sommige verhuurder bieden de mogelijkheid om fietsen op locatie te leveren.