Herdenking Carabiniers-Grenadiers te Passendalen, 2021.

Op 28 september 1918 breekt het groot geallieerd offensief uit dat een einde maakt aan de Eerste Wereldoorlog. Die dag vallen de Belgen onder bevel van Koning Albert I, samen met de Britten en de Fransen, de Duitsers aan op de heuvelrug bij Ieper. Na zware gevechten kunnen de Belgische Carabiniers en Grenadiers de puinen van het dorp Passendale innemen. Hierna loopt het offensief verder in de richting van Moorslede en Roeselare.

Om de inzet van de Carabiniers-Grenadiers te herdenken, gaat op zaterdag 28 september van 16.00 tot 17.00 uur een plechtigheid door op het markplein in Passendale. Toegang tot de plechtigheid is gratis, inschrijven is niet nodig.

Na de plechtigheid gaat een benefietvoetbalmatch door op het veld van FC Passendale tussen een ploeg van het bataljon 1ste Carabiniers ‘Prins Boudewijn’ – 1ste Grenadiers uit Lombardsijde en een lokaal samengesteld team met leden van de vier Zonnebeekse voetbalploegen. Kom jij ook supporten? De toegang bedraagt € 5,00, inclusief een drankje. Alle opbrengsten gaan integraal naar het project ‘Zorgzame Buurten’ van Zonnebeke.